Karbonsemleges logisztikai központ az energetikai és a logisztikai folyamatok optimalizációja

2023.05.25
Karbonsemleges logisztikai központ az energetikai és a logisztikai folyamatok optimalizációja

Sajtóközlemény

KARBONSEMLEGES LOGISZTIKAI KÖZPONT LÉTESÍTÉSE AZ ENERGETIKAI ÉS A LOGISZTIKAI FOLYAMATOK OPTIMALIZÁCIÓJÁVAL

2023/05/25

A  Simon-Trans Belföldi és Nemzetközi Árufuvarozó és Szállítmányozó Korlátolt Felelősségű Társaság, sikeresen pályázott a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretében GINOP Plusz-1.1.2-21 Magyar Multi Program – „A kiemelkedő teljesítményű, valamint jelentős növekedési potenciállal rendelkező mikro-, kis- és középvállalkozások támogatása” című pályázati felhívásra. Karbonsemleges logisztikai központ létesítése az energetikai és a logisztikai folyamatok optimalizációjával címmel a Simon-Trans Belföldi és Nemzetközi Árufuvarozó és Szállítmányozó Kft a projekt megvalósítására 191 571 788 Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el.

A fenti projekt keretében a Simon-Trans Kft. telephelyén építés és eszközbeszerzést valósítottunk meg. Egy új csarnoképület létesült, korszerű technológiai megoldásokkal és korszerű hőszivattyús fűtési rendszerrel. A Simon-Trans Kft telephelyén készült új épület fűtése hőszivattyús megtáplálású termoventilátorokkal történik. A beépített hőszivattyúk osztott kivitelűek, egyenként 16 kW fűtőteljesítmény leadására képesek 7⁰C-os külső és 35⁰C-os előremenő fűtővíz hőmérséklet esetén. A csarnoképület létrehozásával a korábban bérelt ingatlanban folyó logisztikai szolgáltatásunkat tudtuk áthelyezni saját tulajdonú épületünkbe. A csarnok nélkülözhetetlen volt az egyik fő partnerünk az iSi Automotive Kft. 2022-re tervezett termelési kapacitás növeléséhez, valamint a Schaffler Savaria Kft. II. ütemének – melyet további három követett (E-mobility) indulásával járó termelést kiszolgáló igényeinek lefedéséhez is. Az épület korszerű működtetéséhez elengedhetetlen volt, a termelési logisztikához speciálisan alkalmazott anyagmozgató gépek, állványrendszer és az állványrendszerhez kapcsolódó korszerű, az automatizálás előkészítendő görgős átfolyós anyagtároló rendszer, a kapcsolódó göngyöleg logisztikához szükséges gépek és eszközök beszerzése. A beszerzett automatizált görgős szállítópálya létrehozásával a fém ládás anyagok raktárépületek közötti automatizált anyagmozgatása valósult meg. Segítségével az egyenletes anyagmozgatási leterheltség egyenletessé vált, és mindezek mellett az anyagmozgatás sebessége is növekedett, ezzel növelve a folyamat hatékonyságát. A Mecalux típusú rakodólapos állványrendszer a tárolóterületen a rakodólapos állványrendszer aljában a KLT típusú műanyag ládákban tárolt, valamint kommisiózásra váró anyagok tárolásában nyújt segítséget, növelte a kiszedési sebességet és a folyamat hatékonyságát. A projekt keretében beszerzésre került 1 db R25 elektromos tolóoszlopos targonca és 1 db R20 tolóoszlopos targonca, melyek ideális megoldást nyújtanak a csarnokokban és udvarokon való kombinált használathoz, vagyis különböző  környezeteken keresztüli  szállításhoz – például teherautók be-és kipakolásához. Beszerzésre került Dyntell BI üzleti intelligencia rendszer, valamint megvalósultak az intelligens termelésirányításhoz és válalatirányításhoz, a gyártásoptimalizáláshoz és automatizáláshoz, valamint a vezetői- és menedzsment fejlesztéshez kapcsolódó tanácsadások.   

A hosszútávú stratégiai tervezés mellett versenyképességünk fenntartása érdekében törekszünk a költségoptimalizálásra, és a jövőbe mutató megoldások alkalmazására.

A projekt az Európai Unió támogatásával valósul meg.

További információ kérhető:

Simon Miklós

06 30 937 6800